Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

För att undvika spridning av Covid 19

Information till hyresgäster, vecka 12


Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt och tar vårt samhällsansvar för att bidra till att begränsa 
spridningen av smittan. Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för både dig som hyresgäst och våra medarbetare genom att vidta ett antal försiktighetsåtgärder. Vi har beslutat att vidta följande försiktighetsåtgärder:

 • Våra medarbetare är friska och symtomfria när de träffar hyresgäster exempelvis vid visningar, felanmälningar och i andra kundmöten
   
 • Angående felanmälan: Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel att hanteras i lägenheten
  Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom finns. Blir svaret ja, kommer vår personal att avbryta besöket, såvida ärendet inte är akut. Är det akut kommer vi be personen som uppvisat förkylningssymptom att gå in i ett annat rum. Är det inte akut kan nytt fysiskt besök att kunna bokas in tidigast 48 timmar efter att hyresgästen är symptomfri.
  • Vad är AKUT? Till exempel om det är helt stopp i avloppet, om spisen slutar fungera eller om kyl och frys går sönder. Om det sprutar vatten eller om elen inte fungerar är det också akut. Det är inte akut om det känns kallt i lägenheten eller om en spisplatta är långsam eller om det saknas en skåpslucka.
 • Besök i vår reception på Stationsgatan 10
  Eftersom vi vill minimera möten kommer vi att ha stängt tills vidare. Bokade möten kommer att avbokas om någon uppvisar symptom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon. Vi finns tillgängliga på Felanmälan på förmiddagarna och på Uthyrningen på eftermiddagarna.

 • Av försiktighetsskäl kommer vår personal inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning
  Vi kommer att visa försiktighet vid alla möten och vi uppmanar våra hyresgäster att göra likadant.

Dessa beslut gäller från och med nu tills annat meddelas. Åtgärderna och tiderna kan komma att ändras snabbt, vi informerar om ändringar på vår webbplats.

Vi vill tacka alla våra hyresgäster för förståelse och vi hoppas att även i fortsättningen att vi kan jobba tillsammans för att minimera sprittspridning och ändå kunna ha ett bra samarbete.

Senast uppdaterad: 19 mars 2020
Publicerad: 19 mars 2020 kl. 13.48

Lessebohus


 • Kontakta oss
  Felanmälan: 0478-125 48
  Måndag-fredag: 08:00-12:00
 • Öppettider för besök:
  Måndag-fredag: 09.00-12.00
 • Telefontider
  Måndagar: 13:00-15.00
  Tisdagar: 14.00-16.00
  Onsdagar-fredagar :13.00-15:00
  Telefonnummer: 0478-128 20
 • När kontoret har stängt:
  Störningsjour: 0478-314 15
  Trygghetsjour: 0478-314 15
  Fastighetsjour: 0478-314 15

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebohus.se.

Kontakt Lessebohus

Stationsgatan 10 
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 128 20