Sara Nilsson blir ny kommunchef

Ett foto på Sara Nilsson i närbild mot en röd tegelvägg.

Kommunstyrelsen har beslutat att anställa Sara Nilsson som kommunchef. Hon efterträder Christina Nyquist, som under sommaren går i pension efter 12 år på positionen.

Sara Nilsson fyller 42 år i år, bor i Växjö och jobbar sedan sju år tillbaka som utvecklings- och kanslichef på Lessebo kommun. Tidigare har hon bland annat varit biträdande regional utvecklingsdirektör på Region Kronoberg och biträdande chef för regional utveckling på Regionförbundet Småland.

– Det här känns så roligt och spännande, samtidigt som jag är otroligt ödmjuk inför det här uppdraget. Lessebo kommun är en väldigt bra arbetsplats där vi hjälps åt och har ett välfungerade samspel mellan tjänstepersoner och förtroendevalda. Jag är redo att kliva in i en ny roll och det vill jag göra just här i Lessebo kommun, säger Sara Nilsson.

Lessebo kommun har tagit hjälp av en extern rekryteringsfirma och processen har pågått under våren sedan Christina Nyquist i januari meddelade att hon kommer att gå i pension. Kommunalråd och oppositionsråd, HR-chef, fackliga representanter och representanter från kommunens centrala ledningsgrupp har varit delaktiga i processen och beslutet togs av kommunstyrelsen den 15 maj. Kommunstyrelsens ordförande Lars Altgård hälsar Sara välkommen i sin nya roll.

– Det var många sökande till tjänsten och vi hade ett stort urval av bra kandidater. Med sin breda kompetens, sitt tillitsbaserade ledarskap och goda kännedom om kommunen är Sara den som vi känner på bästa sätt kommer att kunna leda kommunen framåt och utveckla vår organisation, säger Lars Altgård.

Sara Nilsson tillträder tjänsten som kommunchef den 1 augusti.

– Nu ser jag fram emot att få lära känna hela organisationen i min nya roll och att få utveckla kommunen tillsammans med medarbetare, invånare och förtroendevalda, säger Sara Nilsson.

Senast uppdaterad: 16 maj 2024
Publicerad: 16 maj 2024 kl. 08.53

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se