Klart med köpare till två fastigheter

Lokala företag har vunnit anbudsgivningarna på en fastighet i Lessebo och en fastighet i Strömbergshyttan som säljs av kommunala bolag.

Fastigheten Linneskruv 1:53 i Strömbergshyttan ägs av det kommunala bolaget Lessebo Fastigheter och fastigheten Kyrkebyn 3 i Lessebo ägs av det kommunala bolaget Kyrkebyn 3. Efter anbudsgivning som skett via mäklare har respektive bolagsstyrelse under tisdagen den 25 juni beslutat att sälja fastigheterna till lokala företag. Innan försäljningarna formellt blir klara ska avtalen godkännas av kommunstyrelsen.

Linneskruv 1:53 ligger i Strömbergshyttan och där har Lessebo kommun genom Miljöverkstan haft verksamhet de senaste åren. Miljöverkstan flyttade tidigare i år till Hovmantorp. Lessebo Fastigheter har nu beslutat att sälja fastigheten för 900 000 kronor till Ingelholms Montage, ett lokalt förankrat företag som jobbar med montage av kök och inredning i bostäder och lokaler.

Kyrkebyn 3 ligger på Åkerivägen 4 i Lessebo, i ett industriområde med närhet till centrum. Kyrkebyn 3 har beslutat att sälja fastigheten för 5,2 miljoner kronor till företaget Vigo Edbergs Transport, ett lokalt familjeföretag inom transportbranschen.

– Jag är väldigt nöjd med att köparna till de båda olika fastigheterna är företagare med säte i två av kommunens orter. Vilja att planera och satsa för tillväxt är glädjande och så viktigt för vår framtid, kommenterar Gunilla Arvidsson som är ordförande i de kommunala bolagen Lessebo Fastigheter och Kyrkebyn 3.

Den 20 augusti tar kommunstyrelsen det slutgiltiga beslutet om att godkänna avtalen.

Senast uppdaterad: 25 juni 2024
Publicerad: 25 juni 2024 kl. 12.52

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se