Höjt betyg i mätning av företagsklimatet

Ett foto på Elisabet Forslund inomhus. Bakom henne syns en tavla och en röd tegelvägg.

Näringslivschef Elisabet Forslund tycker att resultatet i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet visar att Lessebo kommun är på väg åt rätt håll.

I Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet i Sverige har Lessebo kommun förbättrat sig något jämfört med 2023.

Svenskt Näringsliv presenterar varje år sin mätning av företagsklimatet i landets kommuner. Cirka 32 000 företag har svarat på enkäten, varav 86 i Lessebo kommun. Svarsfrekvensen bland Lessebo-företagen har förbättrats jämfört med förra året, från 36 till 45 procent.

Lessebo kommun får ett sammanlagt betyg på 3,2, vilket är något högre än 2023 då betyget låg på 3,1. Snittet i Kronobergs län ligger på 3,5.

– Det är roligt att resultaten i Lessebo går i rätt riktning även om vi har en bra bit kvar, kommenterar Lessebo kommuns näringslivschef Elisabet Forslund.

Inom 8 av de 15 områden som mäts har Lessebo kommun fått ett högre betyg än 2023. Bland annat när det gäller påverkan av brottslighet/otrygghet, kommunens service och bemötande, kommunpolitikers och tjänstemäns attityder och skolans kontakter med det lokala näringslivet. Näringslivschef Elisabet Forslund nämner några insatser som har varit viktiga för att främja ett gott företagsklimat i Lessebo kommun:

– Näringslivsrådet, nätverket för kvinnliga entreprenörer och även den input vi har fått från alla företagsbesök har varit oerhört viktiga för att vi tillsammans ska skapa förändring och förbättring av företagsklimatet i Lessebo kommun.

Några av de områden där betyget har försämrats något jämfört med förra året är företagens engagemang för företagsklimatet, dialogen med kommunens beslutsfattare och information till företagen.

I Kronobergs län är det Markaryds kommun som 2024 får högst betyg i Svenskt Näringslivs mätning (4,5) och Älmhults kommun som får lägst betyg (2,8).

Du kan läsa mer i Svenskt Näringslivs presentation över resultatet i Kronobergs län och på Företagsklimat.se: Du kan läsa mer i Svenskt Näringslivs presentation över resultatet i Kronobergs län och på Företagsklimat.se:

Svenskt Näringsliv - Lokalt företagsklimat i Kronoberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024
Publicerad: 23 maj 2024 kl. 07.00

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se