Grattis till årets pristagare och nya medborgare!

Foto på Martin Hübner, Wille Gad, Kent Einarsson, Åke Kjellsson och Anita Ask

Martin Hübner (längst till vänster) och Anita Ask (längst till höger) är nyblivna svenska medborgare. Årets tre pristagare är Wille Gad, uppmuntranspriset, Kent Einarsson, fritidspriset, och Åke Kjellsson, kulturpriset.

I samband med nationaldagsfirandet den 6 juni uppmärksammade Lessebo kommun nya svenska medborgare och årets mottagare av fritidspriset, kulturpriset och uppmuntranspriset.

Lessebo kommun delar varje år ut priser till personer som betyder mycket för kultur- och fritidssektorn i kommunen. Priserna delades ut i samband med nationaldagsfirandet i parken Intaget i Lessebo den 6 juni och då uppmärksammade vi även nya svenska medborgare som är bosatta i kommunen.

Årets uppmuntranspris tilldelas rallyföraren Wille Gad, årets fritidspris tilldelas Kent Einarsson, Lessebo pensionärsförening, och kulturpriset går till Åke Kjellsson, Bergdala konstgalleri. Du kan läsa motiveringarna här nedan genom att klicka på respektive plustecken.

Uppmuntranspriset till Wille Gad - Motivering

Willes två år som rallyförare:

2022 körde Wille 17 tävlingar och segrade i 16 som ungdomsförare under 18 år.

2023 lyckades Wille bli första 17-åring i Sverige som fick dispens att tävla mot vuxna. Men fortfarande med pappa som handledare.

Wille provade både standardbil och trimmat med bra resultat. Vinst i C-förare trimmat och även bästa poängplockare i Sydsvenska Rallycupen.

Wille tog även hem prispottlistan för Sydsvenska Rallycupen och fick en slant med sig till nästkommande år. Vinst även i klubbmästerskapet för bästa rallyförare 2023 och hans pappa årets co-driver.

2024 kör Wille stora SM. Där ligger han tvåa i Junior-SM trimmat efter två vintertävlingar av cirka 18 Juniorer.

Fritidspriset till Kent Einarsson - Motivering

Kent har under många år aktivt arbetat som ledare med motion i Lessebo PRO. Föreningen har cirka 235 medlemmar och ett av våra viktigaste uppdrag är att erbjuda aktiviteter i olika former. Motion är en mycket viktig del i verksamheten då den inte bara erbjuder fysisk aktivitet utan även är en viktig del i vårt arbete att motverka ensamhet.

Kent är ledare för vårt framgångsrika boulelag och har varit det i många år. Han är även ledare inom bordtennisen och är ansvarig för något inom PRO som heter Motionskampen. När Kent får ett uppdrag så vet vi att det blir utfört på ett mycket bra sätt.

Kent var även drivande i frågan om att renovera stugan som finns vid boulebanorna, något som inte bara PRO har nytta av.

Innan Kent blev pensionär så var han också aktiv i Lessebo Bordtennisklubb som ledare under många år, bland annat som ordförande och ungdomsledare.

Kulturpriset till Åke Kjellsson - Motivering

Eldsjälen Åke Kjellsson tillsammans med styrelse och vänförening producerar varje år 6-7-8 högkvalitativa konstutställningar. I den välskötta byggnaden möts konstintresserade från när och fjärran för att beundra och inspireras.

I den lilla skogsbacken runt den pietetsfullt renoverade byggnaden finns dessutom några permanenta verk att beskåda. Man blir alltid glad och varm till sinnes efter ett besök i Bergdala konstgalleri.

Senast uppdaterad: 7 juni 2024
Publicerad: 7 juni 2024 kl. 09.17

Kommunikation

  • Anna Tigerström - Kommunikations- och marknadschef
    Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen
    Telefon: 0478-125 11 Mobil: 070-948 64 88 (endast för sms)
    E-post: anna.johanssontigerstrom@lessebo.se

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
365 80 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: kontaktcenter@lessebo.se